četrtek, 14. april 2016

Vrt - mali vrtnar



Malček je že lansko leto bil navdušen nad vrtom in je hotel pri marsičem pomagati, najraje pa je pobiral plodove jagod in češnjevca. :) Priprava na vrtnarjenje se je začela že s prebiranjem semen, poimenovanjem vrtnin in izdelavo vrtnih označevalcev. Poiskala sem slike zelenjave, ki jo nameravamo pridelati. Pomotoma sem sprintala črnobele slike in to napako hitro izkoristila za nenačrtovano aktivnost prirejanja. Izrezane barvne slike je polagal na ustrezne nebarvne. Malo se je zaustavil pri kolerabi in rdeči pesi, saj sta si v silhueti zelo podobni. Žal označevalcev nisem uspela dokončati (moram jih še plastificirati). 


Prav se mi zdi, da sem mu letos odredila majhen pas vrta, kjer bo imel čisto svoj vrtiček. Zemljo sva morala malo prerahljati in nato pobrabiti. Nad grabljami je sila navdušen, saj se je dela lotil zelo zagnano. 


Posejal je seme graha, ki ga imamo vsi zelo radi. Da bo približno enakomerno nasejan, sem mu za razmik med enim in drugim semenom ponudila cvet regrata. Ko sva prišla do konca vrstice, pa je opazil, da so med semeni še luknje, da vmes nič ni, in je še hitro položil nekaj semen tudi tja. Bo pa malo bolj na gosto nasejan ta naš grah. :)


Ponudila sem mu še čebulček, ker se mi zdi zanimiv za sajenje in hitro bo pokukal iz zemlje.


Posejal je še solato, z enako tehniko kot začini pico. :) Dobro mu je šlo! 



Kar z rokami sva zagrebla vrstice.


Izkopala sva lanskoletni peteršilj in šopek drobnjaka, da je lahko nekaj izkopal, poskušal narediti luknjo, posadil in zalil.



Uf, naporno delo in zaslužila sva si malico! Roke sva si umila po domače, z malo vode, stresila roke in obrisla v hlače. :) Privoščila sva si suho sadje in vodo.


Vmes sva preverila, kje lahko kmalu pričakujemo jagode in lepe cvetove drobnjaka.



In danes dežuje. Super, izbrala sva pravi dan za ustvarjanje otroškega vrtička.


1 komentar: