nedelja, 15. oktober 2017

Jesensko okraševanje z otroki


Jesen je zelo navdihujoča in nam ponudi res ogromno ustvarjalnih idej, 
ki jih lahko uporabimo za dekoracijo v stanovanju.
Na naših vratih je že prava jesen! :)


* Ježek
Bodica pri bodici
se ziba po stezici.

Potrebujemo drevesne liste, izrezano obliko ježka, lepilo in flomaster.
Priporočam, da nabrane liste vsaj kak dan herbarizirate - stisnete in posušite med papirjem, saj se tako ne bo vihal, spreminjal barve  in lepše se bo lepil.
Večji otrok si sam izreze obliko ježka, mlajšim ga pripravimo mi in ga ponudimo skupaj z drevesnimi listki, ki jih prosto lepijo na telo ježka. Lansko leto smo podobno lepili tudi borove iglice.




* Jesensko listje
Kaj tako šumi?
Bratcev sto in sto
v vetru se igra in krasi drevo.

*Odtiskovanje listov: potrebujemo bel papir (najbolje risalni list), tempera barve in različne drevesne liste. Otrok sam z rokami ali s čopičem premaže površino lista in ga odtisne na list.
* Najdi skrite liste: potrebujete bel papir, voščene in različne drevesne liste (suhe ali sveže). Položimo jih pod list, lahko jih delno prilepimo s selotejpom, nato pa otrok z voščenko prebarva list. Tam, kje je spodaj list, se zgoraj vidi reliefni odtis lista in tako listi niso več skriti. :)
* Različne drevesne liste naberemo in jih posušimo med obteženimi reklamami.




*Jesenski plodovi - hruške in jabolka
Na list narišemo obliko hruške in jabolka, mi ali otrok sam nareže rumene in rdeče kvadratke, ki jih položi na z lepilom pomazano površino znotraj obrisa sadja. Sadje izrežemo.



Iz rjavega plakata sem izrezala obliko drevesa, obrezane odtise listov in reliefne liste sem skupaj s pravimi listi prilepila na veje. Enako sem naredila s sadjem. Na travo sem prilepila ježka, na njiju in na veje pa še hruške in jabolka. 

Na naših jesenskih vratih sta tudi mušnici in dež.


Če bomo uspeli, bomo dodali še eno ali dve tipični jesenski stvari. ;)

* Uganki iz knjige Sto ugank, Anja Štefan



Ni komentarjev:

Objavite komentar