ponedeljek, 30. oktober 2017

Pretikanka - uporabna na 5 načinov


Lesena pretikanka je še ena od dejavnosti, ki razvija otrokovo gibalno sposobnost za pisanje.
In če imate doma dva otroka, ki potrebujeta različno zahtevne dejavnosti, 
potem je koristno isto igro uporabiti na več načinov. ;)

Leseno pretikanko iz Lidla uporabljamo na kar pet načinov!


1. Pretikanka z vsemi 32 deli
S tremi barvnimi vrvicami na veliko potiskano leseno ploščo otrok poljubno s pretikanjem prišije izbrane lesene motive. 


2. Motivi in njihovi obrisi 
Izbrane motive obrišemo na risalni list. Otrokova naloga je položiti ustrezen lesen motiv na njegov obris. To je pravzaprav vtikanka v 2D obliki. :) 


3. Kdo leti in kdo hodi
Iz priloženih lesenih delov izberemo živali. Na risalni list narišemo travo, ki predstavlja tla in oblake, ki predstavljajo zrak. Otrokova naloga je razvrstiti živali glede na na njihov način gibanja.


4. Žival ali rastlina?
Iz priloženih lesenih delov izberemo živali in rastline. Risalni list razdelimo na polovico, na eno narišemo npr. rožo, ki predstavlja rastlino in na drugo npr. mačko, ki ponazarja skupino živali. Otrokova naloga je razvrstiti ponujene motive med živali in rastline. *Lahko uporabimo tudi dve nizki posodi, v kateri razvrsti material.


5. Prirejanje po barvah
Lesena pretikanka lahko služi tudi za prepoznavanje in razvrščanje po barvah. V tej konkretni pretikanki so motivi izrazito v rdeči, zeleni in rumeni barvi. Izberemo jih. Za prirejanje oz. razvrščanje po barvah lahko uporabimo kakršnokoli istobarvno podlago (barvni papir, ikea plastične sklede ali krožnike, kosi blaga, ...). Otrokova naloga je izbrane motive položiti k istobarvni podlagi.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar