torek, 14. julij 2015

Igra s pinceto in cofki


Pinceta je odličen pripomoček za razvoj fine motorike. Lahko kupite takšno original, v okviru priporočljivega Montessori materiala, lahko pa se znajdete tudi drugače - kot je že v navadi pri meni. :) Če imate doma komplet gazic za čiščenje ran - mamice imamo to za čiščenje dojenčkovega popka, vzemite kar to priloženo. Lahko prosite tudi patronažno sestro ali pa jo kupite. Vsekakor v nobenem primeru ni (pre)velik strošek.


Kupite še cofke, ki so, sploh za začetek, veliko boljši kot kakšne trde perle, saj bi se te ob nenatančnem prijemu izmuznile iz pincete. Seveda od malčkov začetnikov velike natančnosti še ne moremo pričakovati. Priporočam, da cofke, ki se sicer radi sprimejo, razporedite narazen, saj bodo tako lažje prijeli posamezne. Za začetek sem svojemu malčku v prvo škatlo dala le tri cofke. Malček mora pinceto natančno dati nad cofek, stisniti pinceto, jo med prenosom držati in nad zbirno posodo sprostiti.Različice in težavnostne stopnje:
1. stopnja: za najmlajše prenašanje cofkov z rokami
2. stopnja: prenašanje cofkov s pinceto
3. stopnja: prenašanje cofkov s pinceto in razvrščanje po barvah
4. stopnja: prenašanje cofkov spinceto, razvrščanje po barvah in velikosti

Te iste cofke lahko uporabite tudi za štetje, za vstavljanje v posodo z majno luknjo, z njimi lahko ustvarjate. Pri mlajših in tistih, ki vse stvari radi poskusijo, pa le bodite pozorni, da jih ne bodo pomalicali! :)

4 komentarji:

  1. Super, da si se spomnila na tole pinceto, sem jo ravno zadnjič našla doma, ko sem pospravljala škatlo s povoji. Jo bomo zagotovo uporabili pri igri s cofki:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Ko bo čas za to, poročaj, kako mu bo šlo! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lušno :) Je pa pinceta-krokodilček precej nerodna, ne priporočam nakupa, tale pa res super...

    OdgovoriIzbriši