ponedeljek, 4. april 2016

Matematika in barve z lego kockami


Morda so ravno norice bile povod, da sem pripravila še eno aktivnost za našega bolnika. Preteklo je kar nekaj dni, ko ni šel v vrtec in niti ven, zato je bilo potrebno čas kar se da dobro izkoristiti. 
Saj veste, kako hitro se začnejo dolgočasiti oziroma početi oslarije. :)
Lego kocke so že v osnovi njegova priljubljena igrača. No, tudi mlajši se zanima za njih, vendar nima vedno dovoljenja za uporabo. :) Prav zaradi malčkovega navdušenja, je tudi ta aktivnost bila dobro sprejeta.
 

Na spletu je kar nekaj že izdelanih predlog, zato ni potrebno izdelovati svojih. Lahko uporabite TO in TO. Natisnite jih in plastificirajte (če nimate plastifikatorja, jih prelepite s prozorno lepilno folijo, 
ki služi za ovijanje knjig ali jih zalepite na trši karton).
Poleg kartic morate pred otroka postaviti še kocke, ki naj bodo ustreznih barv (lahko dodate še dodatne barve za malo zmede - potrebne je še več pozornosti). 


Sestavljanje barvnih stolpov po načrtu se lahko začne.




V drugem delu dneva sem sestavila stolpe z napakami, ki jih je moral popraviti. 


* Ta aktivnost je pogosta v t.i. busy bag - na izlet, na obisk ali kamorkoli greste in bo otroka potrebno primerno zaposliti, vzemite nekaj potovalnih iger. V vrečko na zapiranje shranite te kartice in komplet kock (dovolj jih bo za sestavo nekaj stolpov, potem jih razstavite in sestavite druge...).
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar