sreda, 10. januar 2018

Doma narejene pustne maske


V letu 2018 bo pust 13. februarja. 
To je že čez dober mesec in je za priprave oz. izdelavo kostumov že pravi čas.
Opazila sem, da že en mesec potekajo nakupi in prodaje po vseh fb skupinah. Upam, da vsem uspe dobra kupčija, tistim, ki ne bo uspelo tako dobiti kostuma ga lahko kupijo v trgovinah ali pa naredijo sami. 
Jaz podpiram doma izdelane pustne maske. Lahko skombinirate iz starih oblačil in rekvizitov ali na novo sešijete. Za šivanje bo dovolj osnovno znanje pri katerem so dovoljene napake. Na pustnem kostumu se dejansko lahko učite šivati. :) Če vam šivanje res ne diši in nimate šivalnega stroja (niti šivanke :)), potem lahko blago enostavno zalepite z vročim lepilom ali s posebnimi lepilnimi traki, ki se zalikajo med plasti blaga.
Tu so naši  primeri pustnim mask, ki so šivani in / ali lepljeni. Klik na povezavo za podrobnejše opise. 

Ni najbolj klasična maska, zato ne bo vsak drugi oblečen v lisičko. :) 
Otroška oblačila so sešita, na kapo je del blaga prilepljen. Odrasli maski sta zlepljeni z vročim lepilom, rep je sešit in pri vseh polnjen s polnilom iz najcenejših okrasnih vzglavnikov. 
KLIK na dolgo objavo.

Pustna maska LISICA

Koale smo bili lansko leto in smo se čez celo leto, ko sta otroka skočila v objem kot koali, spominjali na ta pust. :)
Otroška oblačila so sešita (osnovno, kroj po pižami, da je dovolj veliko in udobno). V ušesih je karton, da stojijo, ostali detajli glave so prilepljeni. 
KLIK na objavo.

Pustna maska KOALA

To masko sem naredila, ko smo bili še trije (oz. že skoraj štirje :)). Sova je kar pogosta pustna maska, a vseeno zelo lepa in me mika, da bi jo kdaj ponovili kot štiričlanska družina sov. :)
Lahko izberete različne pisane kose blaga (lahko tudi ostanke), jaz pa sem izbrala zelo tanko blago za zavese (isto kot kakšne podloge za krila), ki delujejo res prhutajoče. :)
KLIK na dolgo objavo.

Pustna maska SOVA




*Likovno ustvarjanje - kurent iz papirja 



Svoje pretekle doma narejene pustne kostume pa so pokazali tudi na blogu Žogice in kravate - KLIK na objavo.

Vabljeni na FB stran bloga. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar