nedelja, 22. november 2020

Pozor! Cvetača prihaja! - knjiga in juhica

 

`Belo juho bi, dobra je!` :) Navdušenje nad belo - cvetačno juho izhaja iz vrtca. Menda je tam res dobra in še sreča, da je odlična tudi doma. - Saj veste, kako je včasih težko parirati vrtčevskim in šolskim kuharicam. :D

Ta juha je na našem jedilniku že dolgo, saj je primerna tudi za malčke. V zadnjem obdobju jo jemo pogosteje, verjetno, zaradi knjige Mojiceje Podgoršek Pozor! Cvetača prihaja! :) klik za pogled v notranjost.

Mojiceja Podgoršek . Pozor! Cvetača prihaja

Knjiga na zabaven način pripoveduje o zdravem načinu življenja, o tem, kaj imamo v hladilnikih in kaj pogosteje izberemo...in kako se je tej `nefer` izbiri uprla zelenjava in ... zmagala. :)


Recept za našo `belo` - cvetačno juho

Cvetačo razrežemo, prav tako tudi krompir (oboje lahko pripravijo večji otroci), nasekljamo čebulo in česen.  Na olju malo prepražimo čebulo in česen, nato dodamo cvetačo in krompir - naj se malo duši ) če je čisto suho, potem dodamo malo vode). Ko je malo podušeno, dolijemo še vodo, solimo in dodamo Natur Vegeto (meni  je ta res super). Čez približno 10 minut dolijemo še malo mleka - zaradi tega pride kasneje juha res kremasta, prijetnega okusa. Kuhamo pokrito do mehkega, nato spasiramo in začinimo še po okusu. Po želji dodamo jušne kroglice.





Ni komentarjev:

Objavite komentar