četrtek, 06. september 2018

Diši po Prekmurju


Nedolgo nazaj smo bili v Križevcih pri Ljutomeru, ki res ne spada k Prekmurju, ampak k Prlekiji. Moj prijatelj, ponosen Prlek, bi bil kar malo zgrožen nad mojo geografsko umestitvijo, a nekako imamo območje okoli Mure kar za Prekmurje. :D Meje gor ali dol, celotno območje naprej od Lenarta je krasno, s krasnimi ljudmi in odlično kulinariko.

Če boste recimo šli na dnevni izlet v park doživetij Križevci, potem pojdite do Babičevega mlina na Muri, ki res ni daleč. Za otroke bo obisk notranjosti mlina pravo doživetje, saj je kar precej glasno, ogromno je velikih zobnikov in jermenov, pa velike vreče z moko, ki jo lahko tudi kupite.

Mlin na Muri

Peljali smo se čez Muro in šli na Otok Ljubezni v Ižakovce. Tu si vzemite recimo vsaj okoli ene ure časa. Ogledate si lahko še delujoč mlin, muzej, lahko se peljete z brodom čez Muro in nazaj (to je spet nekaj posebnega in za mali denar doživite nekaj novega). To območje je kot en park, v katerem so igrala, klopi, hiške dvignjene na pilotih, sprehajalne poti in mini zaliv ob vhodu, v katerem smo mi opazovali žabe in potočnega raka! Noro presenečeni smo bili, otroka sta ga videla prvič. :)

Otok ljubzeni


Potočni rak in žaba sobivata :)

Odločili smo se za kosilo v gostilni Trnek. To je zelo gostuljubna gostilna, zelo preprosta - domača, z okusno hrano, teraso s travnato površino, brez gneče in ob ribnikih. Ribnikov je več, okrog katerih se lahko sprehajate, posedete, lovite ribe ali hranite race. 

Gostilna Trnek ob ribnikih, res lepa okolica

V času moje prve nosečnosti sva imela oddih v Termah Vivat. Prijetne družinske terme, z okusno hrano in primernimi cenami. Takrat sva si naredila kar nekaj izletov, ki so lahko ideja tudi vam. Bila je zima, sončni dnevi in Prekmurje je bilo zelo lepo odeto v zimsko odejo.

* Grad Murska Sobota


* Bukovniško jezero


* Rastlinjak orhidej Ocean Orchids in tropski vrt, Dobrovnik

Ocean Orchids, tropski vrt

Ocean Orchids, ogromna izbira orhidej

* Plečnikova cerkev v Bogojini

Plečnikova cerkev


* Degustacija v šunkarni Kodila


Ob naslednjem obisku pa bomo obiskali še grad Grad, Krajisnki park Goričko, Vinarium v Lendavi, Vulkanijo, ... imate še vi kak dober predlog? :)


Ni komentarjev:

Objava komentarja