ponedeljek, 15. avgust 2016

V troje v Zrečah


Soboto popoldne, sama mama z dvema malčkoma. Kaj početi? Hop v avto in na mini izlet! :) Peljali smo se v Zreče, parkirali na velikem parkirišču v bližini Vil Terme in se peš odpravili do jezera. Trajalo je nekaj časa, ker je najmlajši hodil levo in desno, malo naprej in malo nazaj :), tako da je rabil veliko usmerjanja in vmes kak meter nošenja. Večji del gozdne poti do jezera (5 minut) sem ga nesla. Pot bi lahko bila primerna tudi za srednje terenski voziček (vmes je le nekaj nizkih dolgih stopnic, ki jih lahko tudi prevozite). V jezeru je veliko lačnih rib in rac mlakaric. S seboj smo imeli nekaj kruha, ki sta ga metala živalim. Ob jezeru je nekaj klopi, kamor se lahko usedete, si spočijete in pomalicate. :)





Vrnili smo se po isti poti in se dolgo zadržali v lepem in suhem gozdu. 
Zanimive so bile praproti, veje, storži, lubje in štori. 


Sprehodili smo se do ograje letnega kopališča Term Zreče in videli, da imajo na zunanjem kopališču odlično poskrbljeno za otroke - dve hiški, igralni center s toboganom, plezalno mrežo, gugalnice in še kaj, 
česar morda nismo videli čez ograjo.



Delno v gozdu se nahaja igralo v obliki gradu, ki vzpodbuja plezanje in vožnjo po toboganu. Nekaj sto metrov stran je veliko ograjeno igrišče s številnimi igrali, na tleh so drobni zaobljeni kamenčki. Privoščili smo si slastne maline, ki smo jih kupili na fantovščini pred Sparom Zreče. :) Bodoči ženin je moral prodajati jagode in maline, prijatelji pa so igrali na harmoniko in peli (malčka bi kar plesala :)). 





Že dopoldne smo se pogovarjali, da bi spekli pico, pa sem videla, da nam časovno do večerje ne bo uspelo, in ker obljube nisem hotela prelomiti, smo šli v picerijo Zreški gaj. Ena pica je bila več kot dovolj. 


Naj priznam, da sem imela pomisleke, ali naj grem sama z dvema otrokoma v gostišče. Malčka sta precej živahna in je pomislek bil na mestu. :) Ponosna sem na vse tri, da smo to izpeljali in da smo se kar kulturno obnašali. :)

Ste že bili v Zrečah? Priporočam. Kot enodnevni izlet s kopanjem v Termah Zreče, na poti iz Rogle, ali kot del raziskovanja Slovenskih Konjic in Žičke Kartuzije.



Ni komentarjev:

Objavite komentar