petek, 19. maj 2017

Velikani morskih globin


Včasih se odlašanje obrestuje. :) Izlet v Arboretum Volčji Potok smo imeli planiran še v aprilu v času cvetenja tulipanov. Sedaj so ti že popolnoma odcveteli oziroma jih celo že izkopavajo in na njihova mesta sadijo nove cvetlice. Ostale so še glavne stvari, zaradi katerih se otroka veselita tega izleta - dinozavri in veliko igral.
 Po 15. 5. pa je tu še ena zanimivost - razstava velikanov morksih globin. Različni kiti v naravnih velikostih otroku takoj sprožijo vau efekt (tudi odraslim :)), informativne table pa so pregledle in jedrnate. 
Za otroke je še v šotoru razstava pravljičnih junakov, dinozavri pa so letos razstavljeni na travniku poleg otroškega igrišča. Tu so tudi različna velika lesena vozila in otrok se lahko igra pilota letala ali helikopterja, 
lahko je strojevodja ali šofer avta. 
Če smo zamudili tulipane, so zdaj v polnem razcvetu sleči
Še vedno je nekaj vodnih perunik in čudoviti alliumi. Žabe glasno regljajo, bližje njim pa lahko gremo po slikoviti poti čez hlode (dobro za motoriko), a bodite previdni, da otrok ne stopi v vodo in zareglja. :D**S klikom na povezavo, pa še dva zapisa naših preteklih obiskov Arboretuma Volčji Potok:


3 komentarji:

 1. O, lepo, tukaj je vedno lustno! Mi smo bili za tulipane ze skoraj malo pozni, za kite pa prezgodnji. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pojdite zdaj v kratkem spet. :) V juniju bo v polnem razcvetu nasad vrtnic. ;)

   Izbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

   Izbriši