ponedeljek, 17. april 2017

Praznični april 2017


Letošniji april ne skopari s prazniki. :)

Drugi rojstni dan je praznoval naš najmlajši. Vse najboljše, sonček! Ravno okoli svojega rojstnega dneva se mu je zelo očitno bolje razvil govor, kar naenkrat obvlada veliko več stvari, je precej samostojen in vztrajen pri svojih željah (včasih je težko, ko se najine zahteve zelo razlikujejo :)). Sicer pa je zelo nasmejan, menda po mamici. ;)


V aprilu je tudi dan bratov in sester, ki smo ga mi praznovali že v februarju. (TU).

Z možem sva se spoznala aprila. Od tega je že 13 let. :) <3

Na cvetno nedeljo sta z atijem in babi nesla vsak svojo butaro. Mlajši še zdaj rad maha z njo, kot so to otroci počeli med mašo - aleluja, velikonočni pozdrav.


Letos nismo veliko  na novo velikonočno ustvarjali, smo pa ponovili nekaj preteklih dejavnosti. Štampiljamo sicer s pluto ali drugimi neživilskimi predmeti, za obliko jajc pa sem tokrat vseeno izbrala krompir. Starejši je zelo natančno odtisnjeval jajčka, mljaši pa se je po svojem končanem delu ukvarjal z napikovanjem krompirjev na čopič. :)



Velikonočna dekoracija je bila delno ista kot lansko leto, na novo smo izdelali piščančke. 




Pirhe vsako leto barvamo s čebulnimi olupki, so najlepši in med naravnimi barvami skoraj edini zelo intenzivni. Za vsakega naredim pirh z njunimi začetnicami (izrežem papirnato črko). Babi poskrbi za odlično potico, šarkelj ter za sladek in navaden kruh. Velikonočnega zajtrka se vsi zelo veselimo. :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar