četrtek, 02. februar 2017

Dan bratov (in sester)


Odločila sem se, da bomo prvega februarja pri nas praznovali dan bratov. :) Mož se mi je nasmejal in me vprašal, če sem si to kar izmislila ali že obstaja. Ja, zakaj pa ne, mogoče že obstaja, ne vem. Šla sem poguglat in seveda obstaja, ko pa ima vsaka stvar že svoj svetovni dan. :) Uradni dan bratov in sester je 10. april. 


Lahko izberete ta uradni datum, ali si izberete svojega. Mi imamo v kasnejših mesecih v letu že gužvo z ostalimi praznovanji, v začetku leta pa je manj dogodkov. Moja osnovna ideja je bila, da se imamo na ta dan še posebej lepo, da otroka drug za drugega kaj pripravita, se presenetita, se potrudita za kaj posebnega, da se posladkamo, naredimo lepe fotke, ... tako en lušten dan. 
Pri mlajših mi pomagamo z izdelavo in pripravo darilca, starejši otroci to naredijo sami, morda iz svojega šparovčka vzamejo denar in kaj kupijo svojemu sorejencu. Letos sem starejšega vprašala, kaj bi dal za darilo svojemu mlajšemu bratcu. Odgovor je bil, mali dinozaver. Vprašam, kaj si pa on želi za darilo. Menda velikega dinozavra. Želja se je uresničila :), za darila sem poskrbela kar jaz. Sešila sem dva enaka dinozavra v različnih velikostih.  In dobila sta že dolgo kupljeno leseno železnico, ki si jo morata bratsko deliti. :)
Ker rada papirčkam sem izdelala verigo zastavic in še eno pomanjšano verzijo za okrasitev torte.
In uredila še eno sliko za v okvirček.


Res rada organiziram takšne mini dogodke. :)
Kaj pa vi, tudi radi praznujete?

Ni komentarjev:

Objavite komentar