sreda, 4. maj 2016

Homemade zvočni spomin


Še eno igračo smo sami naredili, ker je preveč zanimive ponudbe na tržišču in vsega preprosto ne moremo kupiti. :) Seveda podpiram, da se kupijo igrače, da za darilo izberemo kakovostno igračo in pač plačamo. Vzorec oz. idejo za igračo sem dobila v zadnjem katalogu Pikapolonice, kjer imajo Goki zvočni spomin znižan iz 20 € na 17 €. Lep, lesen, kakovosten, morda res s posebnimi zvoki - če ga kdo kupi, naj poroča. :)



Za domač zvočni spomin potrebujemo parno število enake embalaže. Najbolj priročne in doma verjetno najštevilčnejše so plastične jajčke. Lahko bi uporabili tudi žogice od sladoleda, doze za male kremice, ... Napolnimo jih z različnim drobnim materialom, ki naj tudi čim bolj različno zveni.
Napolnjene jajčke sem razporedila v pekač za mufine in igra iskanja parov je že bila pripravljena. Malček se je kasneje znašel in je poslušal prvo jajčko, nato pa po vrsti vse ostale in tako iskal par. Ko smo našli vse pare, smo pokukali vsebino. Midva z možem pa sva nato poskusila po pravilih spomina, torej neprave pare vrneš na isto mesto in išče naslednji... Res odlično, tudi za odrasle! :)




Za najmlajšega pa sem isto igro uporabila za ropotuljice in vstavljanke. Jajčka je vstavljal v pekač za mufine, kasneje sem mu ponudila še embalažo od jajc.



* embalažo lahko zalepimo (priporočeno, če jo na kakršenkoli način uporabljajo tudi mlajši)
* uporabili smo: gumbe, zvončke, makarone, velike cofke, riž, zdrob.  Lahko bi kakšne perlice, kak plod, moko, tekočino (če dobro zalepimo), ...


Ni komentarjev:

Objavite komentar