nedelja, 11. oktober 2015

Tortica za pol leta

Torta ´gospa borovnica´ iz 220° poševno je dobila družbo gozdnih sadežev. Imela sem premalo svojih borovnic, zato sem v Hoferju kupila vrečko zamrznjenih (dobrih) gozdnih sadežev, ki sem jih posula s sladkorjem in malo pokuhala. 
V testo sem pozabila dati čokolado in mislim, da niti ni nujno potrebna in še nekaj kalorij manj dobimo! :)
Je pa makovo testo zelo dobro in resnično zelo paše k malo kislim gozdnim sadežem in sladki kremi. Zelo priporočam! Hladite pa jo kar več kot tri ure, se okusi resnično bolj povežejo!

Tu se vidi, da je krema premalo utrjena... dobra pa je!

Torto sem pripravila za prvih šest mesecev našega najmlajšega, vse najlepše! <3 
No, v bistvu je bila torta bolj za nas, za sladkanje ob kavici! :D Prvi kosi so se rezali, ko še ni bila dovolj ohlajena, pa je bila vseeno zelo okusna. Čez nekaj ur po dodatnem hlajenju...hmmm, božansko!! Morate jo poskusit!


Lepše slike si oglejte na Urškinem blogu, mi smo bili preveč prevzeti z okusom, da bi imeli čas ukvarjati se z dekoracijo in lepimi posnetki! :D


... in skoraj mesec dni kasneje, se spet sladkamo z gospo B. :)


 

2 komentarja:

  1. Prav slastna je videti. 😉

    Urška iz 220 stopinj poševno

    OdgovoriIzbriši