četrtek, 23. oktober 2014

Razvajanje želodčkov

Je občasna pregrešitev lahko tudi razvajanje? Namreč, hiter pregled slik bi izzval ugovor, da pomfri, polnjeni lignji in sladkor že niso razvajanje, ampak prej obremenitev želodca. Se strinjam. Sem pa mnenja, da če to zaužijemo tu in tam, da ni tak greh! :) Sama doma res nikoli ne cvrem šniclov in pomfrija. In če grem kdaj na kako malico, si pač naročim pomfri, ki mi je, kljub zavedanju o količini maščob, dober. Lignjev ne pripravljam doma, ker se mi ne da, in ker pri pripravi smrdi smrdi. :) Tudi to je hrana, ki jo parkrat na leto jem izključno zunaj. In če je to še na morju, toliko boljše!


In kako naj se uprem sladkorju, ko pa mož pripravi najboljše gratinirane palačinke?! In to presenečenje me čaka po druženju s prijateljicami. Torej je pazil malčka, ga spravil spat in še kuhal. Res je zlat! :*


Ali pa, ko moram porabiti domača jabolka in sem že naveličana štrudla in kompota, in spečem jabolčne žepke. Sladkor je bil res v mini količini, ker so jabolka odlična! Preden sem se spomnila slikat končni izdelek, žepkov že ni bilo več! :)


Tortilije z mletim mesom in zelenjavo (korenje, sveže zelje, paprika, paradižnik, koruza) je tudi razvajanje brbončic. Mali minus pridobi s kisli smetano, vendar brez nje niso tako dobre! (slikano pred zvitjem in pred kratkim pečenjem v pečici)


Samopostrežni bifeji so lahko prava past. Potrebno je imeti veliko mero discipline, da si ne naložiš preveč. V velikem loku sem se izognila slaščicam, ki že na pogled niso izgledale dobre. So pa bili res zelo okusni fileji brancina, pa zelenjava iz žara, polenovka, sveža rukola, fuži s tartufato, hladne testenine s pinjolami, stročji fižol...Ko napolniš želodec je fajn it na sprehod. Če je to ob morju, še toliko lepše! Če je to v Piranu, je pa najlepše! (ok, res bi blo še lepše hodit ob kaki tropski plaži, a, žal, tega ni na izbiro...). Kiparska galerija na prostem vabi na ogled:
In še dodatek iz obale. 
 


Ni komentarjev:

Objavite komentar