petek, 16. maj 2014

Slovenska obala - mali biser

Če bi na kakšnem portalu komentirala in hvalila slovensko obalo, bi hitro dobila poleno pod noge, da tako pišejo tisti, ki še niso videli dlje od Istre. Sem bila na plažah in krajih, ki po raznih lestvicah sodijo med top destinacije, a ne morem zanikati lepot naše Slovenije. Imamo morje, dobrih 40 km obale in lepa obalna mesta. Med njimi je seveda najbolj priljubljen Piran, ki očara vedno znova.



Sprehod po ozkih uličicah do cerkvice sv. Jurija, nato spust do Tartinijeva trga, vmes odlično kosilo v gostilni Tri vdove, kavica v Teatru in nastavljanje sončku. Je dan sploh lahko še bolj popoln?! :)

Cerkvici, sv. Jurija na hribčku in sv. Klemena ob punti

Hmmm, Tri vdove res znajo kuhat :)

Živali popestrijo naravo

Tartinijev trg z Benečanko
Čudovito okrašene ulice

Koper je dolgo veljal za pusto industrijsko mesto. Mislim, da se trudijo, da bi mesto zaživelo in dobilo pozitiven utrip. Navdušila me je re:galerry z ročnimi izdelki in komaj odprta vegetarijanska gostilnica Piknik, ki ima eno poslovalnico že v Ljubljani.




Piknik Koper
Re:galerry

Že dolgo sem si želela it na školjčno sipino, in končno se je plan uresničil. Školjke in polži so zaradi velikega obiska že precej uničene, a me je vseeno navdušila ta naravna znamenitost. 


Najin kratek medeni oddih na Obali se je res prehitro končal! 
Pregovor pravi, kratko, a sladko! :) Bo že držalo!


Ni komentarjev:

Objavite komentar