petek, 23. marec 2018

Goremania - kako porabiti sličice


Goremania - nova manija z zbiranjem sličic. :)

Od vseh marketinških potez naših trgovcev se mi ta zdi še najbolj koristna. 
Sličice ob nakupu dobimo (celo) zastonj. :) (Pustimo, da je potrebno tiste s posebnimi efeki kupiti. :)) 
Album za 2€ je prava knjiga s trdimi platnicami, 
z nalepljenimi sličicami pa postane otrokova zelo priljubljena knjiga. 
Sigurno se veliko sličic podvoji, nekaj jih lahko zamenjamo s prijatelji, nekaj pa jih lahko prav koristno uporabimo kot didaktični pripomoček. 
Podobno sem vam predlagala že pri Otokomanii

Sličice je dobro prilepiti na malo povoščen papir (bolje se primejo, ne bodo se odlepile), 
nato pa jih lahko uporabite kot:
- sestavljanke: sličico razrežite na vsaj dva dela in otroku ponudite za sestavljanje
- spomin : zberite več parov sličic in se igrajte spomin
- igra razvrščanja: v vsaki zbirki sličic so kategorije, po katerih lahko razvrščate (ptiči, kače, dvoživke, ljudje, rastline, opice, živali z rogovi, ...).

Sličice Goremania smo uporabili za izdelavo razvrščevalnega plakata. Med našimi podvojenimi sličicami sem izbrala kategorije ptice, živali z rogovi, gore, rože in ljudje. Vse kategorije sem označila s silhuetami, jih ločila s črtami in plakat ponudla skupaj s sličicami. Velikost plakata prilagodimo številu sličic. Plakat lahko prilepimo na steno, kjer ga otrok lahko opazuje. Sličic ne poimenujemo, ampak gledamo raznolikost (pri šolskih otrokih pa lahko izberemo tudi poimenovanje, saj znajo brati in bo tako za njih nastal pravi učni plakat).

Goremania - razvrščevalni plakat

Dejavnost se mi zdi zelo primerna tudi za v vrtec in nižje razrede osnovne šole. Otroci naj  prinesejo odvečne sličice, vzgojitelj ali učitelj pa pripravi večje kose papirja. Večji otroci naj sami določijo kategorije, po katerih bi lahko razvrstili sličice, sami lahko tudi narišejo silhueto. Morda pripravite več ločenih plakatov, jih razporedite po ločenih mizah in otroci poiščejo ustrezen plakat za svoje sličice. S to dejavnostjo pokrijete naravo in družbo (ljudje, multikulturalizem), pa še zabavno je. :)Goremania


1 komentar:

  1. Odlična ideje, bom uporabila v šoli, kjer imamo pravo goromanio, doma pa nismo tako pridni za lepit:=)

    OdgovoriIzbriši