nedelja, 4. junij 2017

Rdeče češnje rada jem


... črne pa še rajši. :) Kako ne, ko pa so tiste črne, ki se še komaj držijo peclja, ki pokajo od tekočine in so tik pred propadom, najbolj slastne!
Z otroci se lahko igramo plesno gibalno igrico Rdeče češnje rada jem, 

Vir slike: www2.arnes.si/~lmilut/pesmimaj2010.pdf


češnje pa so odličen sadež, ki se ga (po mojem) ne moremo naveličati. 

* Najbolj enostavno jih je pojesti surove, po možnosti na drevesu ali pod drevesom. 

* Sadna kupa, postrežena po staro (v oddaji Masterchef ne bi bili zadovoljni :))


* V sezoni češenj imamo češnjev jogurt, ki ga otroka takoj pojesta in sta proglašena za zlati ptički. :)




* Zelo dobri so češnjevi mafini, po zelo enostavnem receptu:
100 g masla
80 g sladkorja
1 jajce
200 g (presejane) moke
pol pecilnega praška
180 g kisle smetane (približno 40 g zamenjam z navadnim jogurtom)
3/4 bele čokolade
3 pesti izkoščičenih češenj

Maslo, sladkor in jajce penasto umešamo. Dodomo jogurt s kislo smetano, nato pecilni prašek in moko. Z žlico vmešamo na male kocke narezano belo čokolado in na koncu še češnje (premešamo na rahlo, da dobimo marmorirano maso). Napolnimo modelčke oz. pekač za mufine. Pečemo na 180 stopinj približno pol ure do lepe zapečenosti. 



Poleg kulinaričnih idej, pa je TUKAJ še ena ustvarjalna ideja. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar