petek, 23. junij 2017

Družabna igra Tačke na patrulji


So tudi vaši otroci vsaj malo obsedeni z risanimi junaki? In tudi, če jih vi ne vzpodbujate oziroma ne gledate doma risank, prinesejo to evforijo iz vrtca. Tačke na patrulji sta otroka gledala na televiziji mogoče trikrat, stavek  ´Tačke so, tačke so, tačke na patrulji.´ pa poslušam kar naprej. :) Seveda se doma slišijo želje (in zahteve) po kapi, torbi, sladkarijah, pliškotu iz te serije, ker pač to imajo drugi otroci. Na tem mestu moram biti res vztrajna pri svojih odločitvah, predvsem, ko smo v trgovini soočeni s tovrstno ponudbo in je seveda ne želim plačati in odpeljati domov. Ne rečem, če otrok rabi hlače, mu lahko kupimo ene z izbranim risanim junakom in naredimo mu veselje. To sem videla pri svojih dveh, ki imata hlače s Tačkami in vedno, ko jih mlajši obleče, vsem kaže in govori Tačke, tačke. :) 
Prav ljubko smešno izpade. 
Ampak v prodaji niso samo oblačila, tu je še cela serija iger in pripomočkov, posteljnine, brisače, skratka vsa možna oprema na katero se da prilepit risane junake. In seveda jih pripopajo tudi na hrano - na kosmiče, celo na pašteto! Skozi eno otrokovo obdobje se vam nabere cel kup morda istovrstnih iger, le da so ene Spiderman, druge Ledeno kraljestvo, Ninja želve, Tačke na patrulji.... Ne samo, da to obdobje navdušenja nad eno risanko traja malo časa, 
tu je še ekološki in finančni vidik, ki ni v prid kupovanju kramarije. 
Žal so po navadi ti licenčni izdelki mnogo dražji kot ´navadni´ in marsikdo si jih težko privošči, otroku pa vendarle želi dati veselje. In tu smo še eni, ki radi malo ustvarjamo in takšnih stvari, ki jih lahko izdelamo doma, 
že iz principa ne kupimo. :)
Danes je starejši, poleg zelo uporabnih in večnih Lego kock, za darilo nesel še nekaj doma narejenega. Hitro in preprosto sem izdelala igro Spomin z motivi Tačk na patrulji. Na spletu sem poiskala primerne slike, jih obrezala, skopirala dva izvoda in natisnila. Za daljšo uporabo sem jih nalepila na trd papir in izrezala kvadratke s slikami. Oblikovala sem še kratka navodila in trak za spenjanje kartic. Videla sem, da je bil slavljenec tega darila vesel.









*Pojasnitve* :)
* Nič nimam proti risankam, če so s primerno vsebino, ob primernem času in z odmerjenim časom. :)
* Tačke na patrulji so kar luštna risanka, zato jo poglejte. :)
* Objava je nastala v razmislek k preveliki potrošnji različnih izdelkov z risanimi junaki in poda rešitev, ki bo morda komu dala idejo za veselje svoje otroku ali darilo prijatelju.
* Če vaš otrok ne bo imel vsega, kar morda ima kdo od prijateljev, bo preživel, zagotovo. :) Za njihovo veselje in ponos, da nekaj kulskega pa le ima, poskrbimo mi - kupimo pametno in potrebno stvar z risanim junakom in mu jo podarimo z razlogom. Takšne stvari si bolj zapomnijo in jim pomenijo več. 


2 komentarja:

  1. Super ideja in se zelo strinjam z napisanim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Za vas pa bi bolj kot Tačke na patrulji prišli prav kakšni bolj ´rozasti´ risani junaki! :D

      Izbriši