petek, 5. februar 2016

Pustna maska - lisica


Letos bomo za pusta hrusta oblečeni tudi v domače kostume. Ni bilo težko izbrati motiva, ker je lisička malčkova ninica za spanje. Seveda je tudi meni všeč in še izdelava se mi je zdela izvedljiva.
Otroka bosta takšni lisički: 


tudi mami in ati bosta... 

...a najprej izdelava od a - ž. :)

Potrebščine:
- blago - flis odeja, oranžna in bela (v Kiku po 3€)
- košček črnega filca
- trši karton
- elastika (Tedi)
- sukanec
- lepilo 
- škarje
- šivalni stroj

Del kostuma smo šivale sestre skupaj. Bilo je zabavno in družabno. Pravzaprav smo se vse učile šivati na mojem novem šivalnem stroju, zato je izdelava neprofesionalna, a bo za pusta sprejemljiva. :)


Blago sem ukrojila kar po pižami / trenirki in potem še naknadno usklajevala.


Na rokave in hlačnice smo zašile bele obrobe. Belo blago je tudi na konicah repov.



Pas na hlačah sem naredila zelo enostavno, z luknjo na levem in desnem boku - lažje vstavljanje elastike. Elastiko sem samo zavozljala in se lahko individualno spreminja.



Otroka bosta imela kapo z glavo lisice, ker je bolj praktična kot obrazna maska. Po izkušnjah tako majhne otroke maska moti in si jo potegnejo dol + kapa bo zunaj služila kot pokrivalo (namesto "prave" kape). Zase in za moža pa sem izdelala obrazno masko. Uporabila sem isto blago, ki sem ga nalepila na trši karton, da lepo stoji. Pritrdila sem elastiko.




Celotni kostum bosta imela samo otroka, midva pa bova poleg maske imela še rep. Prišila sem enostavno zanko, ki jo bova speljala na pas.



Celotna družinska pustna maska je poceni in razmeroma enostavna tudi za šivilje začetnice. Lahko izdelate tudi samo obrazno masko / kapo in rep, oblečete pa se v oranžno.

Če bi raje bili sovica, pa pokukajte našo lansko pustno masko.

Želimo vam veselo pustovanje! :)

2 komentarja:

  1. Vau... Super kostumi za zacetnice:) Tudi jaz prisegam na domace kostume...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pusta smo že zdavnaj pokopali, pa šele zdaj odgovarjam :) Hvala za pohvalo! :) Ni slabo, če se začnemo učit na pustnih kostumih, ker ni tako pomembno, če je kaj postrani in slabo zašito! :P

      Izbriši