torek, 13. februar 2018

Pustna maska 2018 - Tačke na patrulji - Bron


Tačke so, tačke so, tačke na patrulji. :)

Pustna maska Tačke na patrulji

Letošnja zelo aktualna pustna maska in tudi sicer sila popularna risanka. 
V osnovi želim omejiti vnašanje različnih risanih junakov v naše življenje, ker res ni potrebe, da me Tačke, Spidermani in ostali tržni junaki pozdravljajo iz vseh oblačil, šolskih pripomočkov in celo iz prehrambenih artiklov. Mislim, da je dobro, da vzamemo neko normalno srednjo pot, torej s kakšno ´moderno´stvarjo že razveselimo svojega otroka, a se omejimo na primerno količino in praktičnost. In bodimo odkriti, tudi mi smo se kot otroci zelo razveselili, če smo dobili npr. punčko Barbi. :)

Letošnja naša družinska pustna maska so bile žabe in v vlogo žabjega kralja 
sta se oba otroka zelo vživela in sta rada na obeh pustovanjih in današnji povorki nosila kostuma. Pustno masko Tačke na patrulji - Brona pa sem izdelala za v vrtec. Ker imajo pustno rajanje v prostorih vrtca in bi jima v flis kostumih in s flis kapo bilo res prevroče. 
Nisem želela, niti nisem imela časa, komplicirati, zato je kostum sestavljen iz obrazne maske in že prej kupljene običajne bluze, na kateri je narisan Bron brez glave. :) 

Za obrazno masko Bron - pa sem potrebovala:
- filc v barvah Brona (rjava, modra, kožna-rumena barva, modra, siva, nežno roza in rumena)
- škarje
- lepilo ( in / ali aplikacijski papir za zalikati)
- flomaster
- prerisano šablono



Na spletu poiščemo obris maske (vpišemo paw patrol mask), si izberemo eno in jo prerišemo na karton. Izrežemo obris cele maske in posebej posamezne dele (lica, kapo, ušesa), vse prerišemo na filc ustrezne barve in po črti izrežemo. Nato vse dele prilepimo na osnoven obris maske. Oči izrežemo na koncu, ko je že vse zlepljeno, in morda najprej naredimo manjše in po potrebi odprtino povečujemo (otrok naj masko poskusi in vidimo, če ga moti pri gledanju; naša končna maska ima večje odprtine :) ). 

Pustna maska Tačke na patrulji Bron

Po enakem postopku lahko izdelamo katerokoli obrazno masko, 
ki lahko služi za domišljijsko igro tudi po končanem pustnem času. :) 



Ni komentarjev:

Objavite komentar