sreda, 11. januar 2017

Penasti kvadratki za fino motoriko


Penasti kvadratki so odličen material za 1 €,  ki bo pripomogel k razvoju fine motorike. Uporabni so že za enoletnike, odvisno od želje po nošenju v  usta. :) Lahko kupimo še plastične igle za 1 € in uporabo kvadratkov še razširimo. Tu so 3 preproste dejavnosti:


* Prosto vstavljanje 
Plastično , najbolje prozorno, embalažo s primerno  veliko luknjo ponudimo za vstavljanje penastih kvadratkov.

* Razvrščanje po barvah
Penaste kvadratke razvrščamo po istobarvnih zbirnih posodicah, lahko so to velike mehke kocke ali kakšne druge ´posodice´, lahko tulce toaletnega papirja pobarvamo v željeno barvo in razvrščajo v njih.


* Nizanje na vrvico / palčko
Najmlejšemu ponudim ražnjič palčko, ki je zaradi varnosti in končnega ´stop mesta´ zapičena v plutovinast zamašek. Starejšemu ponudim na plastično iglo (Tedi, 1 €) napeljano nitko volne, na katero na konec zavežem en kvadratek, da kasnejši nanizani kvadratki ne zdrsijo dol. Aktivna in zaposlena sta oba hkrati, v lonček vsakemu posebej stresem polovico paketka.




Starejšemu je všeč, da kača visi. :)

Takole pripravimo vrvico z iglo.


++ še dodatni predlogi:
* štetje s kvadratki
* čez tulec naj pade :) - na vrata/omaro / steno na višino otroka zalepite daljši tulec papirnatih brisačk, skozi katerega naj vstavlja kvadratke, ki bodo padli skozi v spodaj postavljen škaf. Našima je bilo to vedno zanimivo, samo da nekaj pada in se malo razmetava. :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar