Gostilna Gastuž, najstarejša gostilna v Sloveniji. Starost se ji pri kulinariki in urejenosti prav nič ne pozna. Prav nasprotno! V decembru so tri zaporedne vikende pripravili praznična kosila z akustično živo glasbo. Cena? 13 € za 4 hodni meni in s kozarcem penine. Všeč? :)
Mizo sva imela rezevirano ob oknu s pogledom na žičko kartuzijo, ki je tudi vredna ogleda!
Začela sva z juho, bučno ali cvetačno. Cvetačna je bila prijetno kremasta in ravno dovolj "močnega" okusa.
Naslednji krožnik je imel postv na bučnem pireju s peno čebule.
Njami glavna jed je bil zorjen jagenček, tartufov pire in krema rdeče pese s kuhano zelenjavo.
Če vam še to ni bilo dovolj za "všeč", imam še en krožnik. :) Noro dober sufle z domačim sladoledom.
Bo? Se vam že kaj lušta? :P
Ni komentarjev:
Objavite komentar