torek, 12. december 2017

Domači okraski za smreko II.


Eko smreko v otroški sobi bomo v adventnem času sproti okraševali vse do božiča. Dvema okraskoma iz vrtčevskega bazarja in lučkam so se danes pridružili še naši novi okraski. Pomembno se mi zdi, da za izdelavo okraskov izberem raznolike tehnike, še posebej takšne, ki jih še ne obvladata najbolje. 
Izdelali smo tri različne okraske:


* Spirala iz perlic
Potrebujemo kosmato žico (lahko tudi navadno, a je kosmata bolj privlačna in mehka), perlice z dovolj veliko odprtino in nitko za obesit. 
Otrok na žico naniza perlice, odrasel pa na koncu niza žico zapogne in oblikuje spiralo. Nitko dodamo za obešalo.


* Bleščeča bučka
Potrebujemo trši papir, barven papir (reklame, časopis, karkoli), lepilo, škarje, nitko za obesit.
Na trši papir narišemo krog ali ga nariše / obriše otrok sam. Nato na z lepilom premazan krog prilepi kvadratke barvnega papirja in cel polepljen krog izrežemo v obliko bučke. Lahko dodamo bleščice in pritrdimo nitko za obesit.
* Takšno bučko lahko uporabimo tudi za izdelavo čestitk. ;) 


* Papirnata ´trakasta´ bučka
Potrebujemo pisan papir, škarje in nitko.
Na papir narišemo prib. 1 cm debele črte, po katerih naj otrok razreže list. Ni pomembno, če ni čisto natančno izrezano, se na končnem izdelku ne vidi. :) Za vsako bučko potrebujemo 5 trakov (2 daljša, 2 malo krajša in 1 še krajšega - zložimo jih skupaj - na sredino najkrajšega in navzven dodamo daljše). Zgoraj in spodaj jih zašijemo (lahko tudi spnemo s spenjačem) in dodamo vrvico.


Smrekica je že bolj polna. :) Še nekaj okraskov bomo navesili gor. ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar