sreda, 17. avgust 2016

Ptuj - na grad in dobro jest

Še en izlet, tokrat v bolj vzhodni del Slovenije, na Ptuj. Imeli smo omejen čas, samo dopoldne, 
zato smo morali marsikaj izpustiti in imamo vzrok za vrnitev. :)
Z možem sva dala očistiti poročna prstana in sta kot nova, počutiva se kot pravkar poročena. :) 
Sprehodili smo se čez mesto, ki je lahko ponosno na številne lepe zgradbe in na veličasten grad. Spomnim se osnovnošolske ekskurzije, ko me je ta grad očaral in povečal zanimanje za njih. Še vedno imajo stalno razstavo orožja in glasbil, ki si ju bomo ogledali, ko bosta malčka malo starejša. Tokrat smo se sprehajali po grajskem dvorišču, se slikali kot graščaki v posebni omari, pozornost je takoj pritegnil stroj za izdelovanje spominskih kovancev, ki bi ga rada vrtela v nedogled. :) Obiskali smo grajsko trgovinico in kupili lutkovno-pobarvanko grad (3,5 €). Dobili smo tri velike debele kartone, zvite v rolo, ki smo jih doma razrezali, pobarvali in se igrali življenje na gradu. 
Za pot na grad smo izbrali delno stopničasto pot blizu TIC-a, vrnili pa smo se po drugi kamniti poti. Nobena od poti ni prijazna vozičkom, je pa možen dostop z avtomobilom ali peš po isti avtomobilski cesti. 
Jest smo šli v mehiško restavracijo De Poncho, ki ima dobro hrano in res veliko igral za otroke. Slike si oglejte na povezavi, mi nismo imeli časa slikat, ker je bila akcija na igralih in huda lakota. :)

Prva serija barvanja - vse bolj poenostavljeno barvanje - na koncu vse počez z eno barvo :)


Na Ptuju priporočam še kopanje v Termah in mestni park z igrali, ki jih tokrat nismo uspeli obiskat. 
Kakšno daljšo reklamo pa lahko naredi kakšen domačin in boljši poznavalec mesta. :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar